Fjällrävens rike

Vinden från havet är kall. Den blåser mitt hår med jämna mellanrum framför ögonen. Jag får gång på gång föra håret tillbaka på plats för att se. Där nere på stranden strövar fjällräven taktfast norr ut. Den gör korta stopp då och då för att gräva lite och finna föda. Jag ser inte vad den äter - men det är säkert småkryp, krabbor och annat gott. Det luktar hav. Det luktar friskt. Det höga gräset runt om mig rör sig vackert i vinden. Fjorden och de höga bergen där bakom skapar en fantastisk kuliss till den vackra räven där på stranden. Hit upp till Västfjordarna och naturreservatet längst i norr på Island kommer inte många turister. Området jag befinner mig i når man bara till fots eller med båt. Och känslan som karaktäriserar det här området är att ha kommit till världens ände …
 

> Read the article here (only Swedish)
 
 
 Naturfotograf, konstfotograf Mats Andersson Camera Natura
 

Här finner du en lista på de publiceringar jag haft i Camera Natura hittills:

Camera Natura 1 -24. Fjällrävens rike (10 sidor)
Camera Natura 3 -20. Tilstede i et annet land (10 sidor) 
Camera Natura 4 -18. Reise till Europas ytterkant (10 sidor) 
Camera Natura 1 -18. I Vikingenes spor (12 sidor) 
Camera Natura 4 -15. Uppslukad av Island (10 sidor) 
Camera Natura nr 1 -15. Söker skogens mystik (10 sidor) 
Camera Natura nr 1 -12. Vardagen utmanar Mats (8 sidor)